Кафедра технологічного обладнання та комп'ютерних технологій проектування


Про кафедру

Сьогодні кафедра налічує 29 співробітників:

  • 4 доктори наук, професори;
  • 13 кандидатів наук, доцентів;
  • 2старших викладачі;
  • 2 асистенти;
  • 2 завідувачі лабораторій;
  • 2 аспіранти денної форми навчання;
  • 4 працівника інженерно-навчального персоналу.Детальніше...

Історія кафедри

Історія кафедри технологічного обладнання харчових виробництв та комп’ютерних технологій проектування невід’ємна від історії університету. Інтенсивний розвиток цукрової промисловості на території України обумовив необхідність підготовки відповідних інженерно-технічних кадрів. З цією метою був створений цукровий факультет в Київському політехнічному інституті. А 8 квітня 1930 року, за рішенням СНК СРСР на базі цукрового факультету Київського політехнічного інституту був заснований Київський технологічний інститут цукрової промисловості, в складі якого була утворена кафедра механічного обладнання цукрових заводів. Детальніше...

Склад кафедри

Мирончук Валерій Григорович, професор, доктор технічних наук, завідувач кафедри.

Нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Закінчив Київський технологічний інститут харчової промисловості (нині – НУХТ) за спеціальністю «Машини і апарати харчових виробництв». Працював у 1982-1983 рр. в університеті м. Нові Сад (Югославія), у 1986-1988 рр. – у Гаванському політехнічному інституті (Республіка Куба). Виступав із доповідями на ХХ-й (м. Мюнхен), ХХІ-й (м. Антверпен) та на ХХІІ-й (м. Мадрид) Генеральних асамблеях Міжнародної комісії з технології цукру (CITS).

Викладає дисципліни:

  • Технологічне обладнання харчових виробництв;
  • Технологічне обладнання галузі;
  • Монтаж, ремонт, експлуатація обладнання;
  • Експлуатація обладнання цукрових заводів.

Опублікував понад 300 друкованих праць, має 35 патентів і авторських свідоцтв. Є співавтором монографії “Физико-химические процессы сахарного производства”, підручників: “Обладнання підприємств харчової та переробної промисловості”, “Процеси і апарати харчових виробництв”, начальних посібників : “Вибір і розрахунок обладнання бурякоцукрових заводів”, “Випарювання і випарні апарати в розрахунках і конструюванні”, “Розрахунок обладнання підприємств переробної і харчової промисловості”, тлумачного словника з цукрової промисловості.

Підготував 5 кандидатів технічних наук

Напрямки наукової діяльності – теорія і практика кристалізації речовин із розчинів; мембранні методи розділення рідких продуктів;

Контакти:

тел.+38(044)269-72-33

E-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Викладацький склад кафедри...

Навігація..