Про кафедру
Кафедра здійснює підготовку фахівців із напрямку 0902 «Інженерна механіка» за спеціальностями: 7.090221 «Обладнання переробних і харчових виробництв» за спеціалізаціями — обладнання бродильних і спиртових виробництв; обладнання хлібопекарських виробництв; обладнання виробництв з переробки м’яса; обладнання виробництв з переробки молока; 7.090226 «Обладнання фармацевтичної та мікробіологічної промисловості» за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр». . Детальніше...
Історія кафедри
Кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв здійснює підготовку інженерів-механіків й конструкторів для підприємств хлібопекарської, кондитерської, макаронної, м’ясної, молочної, бродильної галузей харчової та переробної промисловості, біотехнологічної та фармацевтичної промисловості, а також підприємств харчового та фармацевтичного машинобудування. Детальніше...
Склад кафедри
Гавва Олександр Миколайович
професор, доктор технічних наук, Академік Академії інженерних наук України, відмінник освіти України,
завідувач кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв
Освіта
Національний університет харчових технологій
Спеціальність
Машини і апарати харчових виробництв
Викладає дисципліни
Напрямки наукової діяльності
створення новітніх пакувальних систем для харчових продуктів, оптимізація структури пакувального обладнання та удосконалення виробничої логістики харчових, фармацевтичних та мікробіологічних виробництв.
Публікації:
понад 600 науково-методичних праць, серед яких підручник, 2 навчальних посібника, 4 монографії, більше 110 патентів та авторських свідоцтв.
Вітаємо на сайті факультета ІМПТ
Факультет інженерної механіки та пакувальної техніки було об'єднано в Навчально-науковий інженерно-технічний інститут
ім. акад. І. С. Гулого